Jag vill vara så där vit som du…

…sa kvinnan till mig och strök mig över skinnet, va, jag som är så brun nu, jag skrattade och sa att jag mycket hellre skulle ha hennes färg. Hon visade på alla kläder hon hade på sig, hatt, långärmat, långbyxor och scarf, allt för att skydda sig mot solen så inte skinnet blev mörkt. Att de tom använder hudkräm med blekmedel.
Vi skrattade lite åt kontrasten där vi låg och sög åt oss allt vi kunde av solen 🙂

Exif_JPEG_PICTURE

Hon är pigg och glad den här kvinnan, vi har pratat flera gånger med henne nu, blivit presenterade för hennes man. Båda går kilometer efter kilometer av strand, varje dag, fram o tillbaka för att försöka sälja sina smycken och träfigurer. De har en dotter, som väntar barn, de ska bli morföräldrar om lite mer än en månad och det lyser om dem av förväntan.

Hon frågade om jag hade barn och jag svarade att jag hade en son som blir 26  och en dotter som blir 25, hon blev alldeles tyst en stund, funderade och frågade sen hur gammal jag var. Får väl ta det som en komplimang.

Vindarna håller i sig och solen också, längtar lite nu efter att guppa runt i lite lugnare vatten, snorkeltur är inte heller nån ide med så höga vågor. Inte kul när en våg slår ner i snorkeln 🙂
Vi tar det fortfarande lugnt, är på stranden ca 3 timmar, nu ligger vi förstås i solen istället för skuggan. Och solen är stark. Kim brände upp näsan idag. Jag använder fortfarande solskyddsfaktor 30 på min näsa så den klararde sig ;P

Exif_JPEG_PICTURE

Nu, efter all frisk luft, sol o bad så är vi vrålhungriga. Dagens stora dilemma, vad ska vi äta idag…

PS. Hörde att temperaturen hemma är något drägligare, hoppas det håller i sig, då kanske alla isproppar lossnar hemma 🙂

anm: jäklar jag får äta upp det där med solskyddskräm och att jag skröt med att jag klarade mig. Om det bara var näsan…..hela kroppen brinner :/

 

 

 

2 kommentarer

 1. Annika

  Ja nu är det riktigt skönt ute :=)
  Hundarna får inte kramp i tassarna
  Förstår att damen frågade hur det kunde va
  Möjligt att du hade stora barn, du ser ju inte ut
  Som en dag över 30

  • Lotta

   Ojoj nu var du allt väldigt snäll, men ibland glömmer jag att jag är gammal ;P
   Hon är så söt o rar den här kvinnan, du skulle tycka om henne. Det är så roligt när de tar sig tid att prata, sitta ner o berätta om sig själva. Språkhaveriet gör det hela ännu roligare, man får använda en kombo av ord, kroppsspråk och ritande i sanden. Och många skratt blir det.
   Va skönt att temperaturen börjat rätta till sig. Förstår att fryslortarna inte gärna går ut när det är 20 minus.
   Hoppas nu bara att vi slipper allt för långvariga köldknäppar.

   Nu är det inte långt kvar till er solresa 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑