Bangkok

Gick upp tidigt söndag morgon, hann nästan få med soluppgången men inte riktigt. En flock hundar lekte på stranden i morgonsvalkan.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Allt var frid och fröjd till ”the boss” anlände. Tydligen var det hans strand och han gav sig genast på den minsta hunden, fler hundar anlände och nu var det blodigt allvar. 5-6 större hundar gav sig på den stackars lilla hunden trots att han la sig på rygg och visade underkastelse, de högg överallt de kom åt och den lilla stackaren skrek. Visste inte vad jag skulle göra så jag busvisslade allt jag orkade och sprang fram mot dom, det skingrade dom en liten stund och den lilla stackaren sprang iväg men ligisterna var strax efter. En man som gick och städade på stranden hörde väl min panik så han kom också till undsättning och bar med sig den lilla stackaren efter att noga ha synat hela hunden. Vet inte hur illa det blev. Hoppas det inte var allt för illa 🙁

Man vet inte heller hur nära man vågar ge sig in bland hundarna, de flesta av dom är vilda och är det sån fight kan de bita allt som kommer inom hugghåll, även den rädda stackaren som jag försökte hjälpa. Usch, jätteläskigt. Jag var tvungen att sätta mig en stund för jag var alldeles darrig.

När jag hämtat mig från chocken var det dags att väcka Kim, dags att flyga till Bangkok. Hej då havet, vi ses nästa gång.

Vi anländer till Bangkoks flygplats på förmiddagen, vi börjar hitta här nu så vi stor stegen direkt mot hotellbokningen. Väljer o vrakar och hittar ett Hotell mitt i värsta shoppingen. Perfekt. In med väskorna i en Taxi o iväg. Nu har man möjlighet att spana in Bangkok en stund medan man sitter i taxin. Jag är verkligen tacksam att jag slipper köra, ojoj, så mycket vägar och vilken trafik.

Hotellet är jättefint, inte lika högt som skrapan vi bodde i förra gången men mycket hemtrevligare och rustikare. Gillar det bättre än släta raka linjer. Två nätter ska vi sova här och sen bär det av hem till snöslaskiga Sverige. Vi har haft det underbart. Största problemet är egentligen att det finns så otroligt mycket att se att man blir alldeles matt bara av att försöka välja ut så mycket som man hinner med. Men tempel och flodtur kunde vi skippa denna gång. Det gjorde vi ju sist. Vi gick på Siam Ocean World istället. Hur häftigt som helst. Vi åkte glasbottnad båt och tittade ner på rockor o hajar. Rätt vad det var såg vi människor under oss !!! Aha, det gick glastunnlar under avkvariet också, det fanns mycket att se, roligt också när man kände igen vissa av fiskarna och korallerna för att vi sett dem på våra snorkelturer. Det tog några timmar att ta sig igenom allt så vi orkade inte så mycket mer den dan.

Sen har vi gått i affärer, vi har sett smycken, keramik, guld, kläder, skor, väskor, elektronik och massa mer, fattar inte hur Kim orkar med allt jag vill gå runt o titta på. Titta du, säger han bara lugnt och jag tittar o tittar o tittar….

Mitt emot vårat hotell låg mitt himmelrike, ett helt varuhus med bara elektronik. Där tillbringade vi en hel del tid och där hittade vi även en del presenter.
resten av dagen har vi softat för att orka med flygresan hem. Ja, givetvis har vi tryckt i oss massa mat också, var ju tvungen att kolla om det var ätbart på hotellet och vi tycker nog att det var den bästa europeiska mat vi har ätit i Thailand.

Har tagit så ofantligt mycket bilder så jag lägger in dom här lite hipp som happ, får försöka sortera och förklara mer sen. Måste duscha nu och förbereda packningen inför flyget. Försöka få ner allt i väskorna helt enkelt.

Jag kan bara säga att denna gång är det inte bara jag som har ångest över att vi ska hem, jag tror det är ännu värre för Kim denna gång 🙁

Men men, nu är vi på väg vare sig vi vill eller inte.

Exif_JPEG_PICTURE

Nu dröjer det innan vi sitter här igen och äter frukost 🙁

Exif_JPEG_PICTURE

Bangkok, du underbara myllrande stad 🙂

Exif_JPEG_PICTURE

8 000 000 människor i staden på papper, säkert många många fler.

Exif_JPEG_PICTURE

Trots all trängsel känns det lätt att ta sig fram här

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Mat säljs och serveras överallt, man behöver inte gå hungrig

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Och överallt finns små altare med blommor och rökelse

Exif_JPEG_PICTURE

En av många stationer till SkyTrain

Exif_JPEG_PICTURE

Tågbanan sett från marken

Exif_JPEG_PICTURE

Kanske inte fullt så flotta bostäder

Exif_JPEG_PICTURE Exif_JPEG_PICTURE

Kan inte låta bli att tänka på alien filmerna när jag ser detta ”monster”

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

En av alla varuhus vi var på, tror detta var Siam Paragon

Exif_JPEG_PICTURE

MBK, ett måste om man är till Bangkok

Exif_JPEG_PICTURE

Får man inte plats på marken får man bygga i luften

kommer fler bilder, ha tålamod 🙂

1 kommentar

  1. Torbjörn

    Fina bilder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑