Regnmoln i sikte…

…men som tur av vek de av, sol o moln om vartannat i dag men vi slapp regn, däremot blåste det om möjligt ännu mera.

Exif_JPEG_PICTURELåg på stranden i alla fall, trots moln, solen tittade ju fram med jämna mellanrum och varmt och skönt är det, ja om man inte är thailändare då, en del hade till o med vinterjacka i dag ;P

Fram och tillbaka på stranden gick en man med en liten apa, han frågade om vi ville bli fotograferade med den. Vi tackade givetvis nej, den typen av verksamhet vill inte någon av oss bidra till.
Jag funderade lite över detta sen, för oss är apan exotisk men här är den vardag, egentligen är det väl inte konstigare än att vi har fåglar, marsvin, råttor mm i bur hemma. Han såg väldigt välmående ut den här lilla apkrabaten, inget koppel, inga kedjor, satt och kurade innanför jackan och kikade fram lite nyfiket. De använder även apor till sina kokosplantage här på ön, dresserade att klättra upp och snurra loss nötterna så de trillar i backen. Jag gissar att det är här som överallt annars. De flesta är säkert snälla mot sina djur och så finns förstås rötägg. Just den här apan såg i alla fall ut att gilla husse.

Vi gick från stranden ganska tidigt idag. Tog oss en dusch, Kim först, när han står där som bäst får han se att det ligger en katt på taket till duschen, alldeles stilla, genast började han fundera på hur han skulle förbereda mig för att det ligger en död katt på taket. Skulle han berätta innan jag duschade eller skulle han hoppas på att jag inget såg. Som väl var rörde katten lite på sig så problemet försvann 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter dusch och lite softande gick vi för att se om marknaden hade kommit tillbaka. Det hade den inte och frågan är ju om den hinner det nu. Hoppas verkligen det. Där kunde man fynda roligt och billigt.

Det fick bli lite snacks och sen glass o kaffe istället, lite för tidigt för brakmiddag.

Exif_JPEG_PICTURE

Det var inte bara vi som softade och tog det lugnt ;P

Exif_JPEG_PICTURE

I o med att det har varit så blåsigt nu i veckor så driver det upp både det ena och andra på stranden, dunkar, flaskor, träd, påsar, luftmadrasser mm, …och skor. När jag ser skor kan jag inte låta bli att fundera på om foten med tillhörande människa nu är en av alla ”missing people” som aldrig kommer tillrätta 🙁 Lite läskigt är det faktiskt.  Det här var ju faktiskt inte heller nån sommarsandal direkt så den har nog färdats en bit.

Exif_JPEG_PICTURE

 

 

1 kommentar

 1. Annika

  Hej igen
  Ni har det forfarande gott i värmen ser jag 🙂
  Usch vilken läskig bild på katten, den ser ju död ut 🙁
  Hade Tiffy varit i Thailand hade hon också legat och softat som hunden på bilden
  där skulle hon trivas , våran fryslort :=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑