Dag 16 – otrolig värme

Nu får vi se hur det här går. Är lite lummig av all breezer och öl, förmodligen kommer både Kim och jag att ha skrumplever när vi kommer hem. Minst nåra öl och breezer blir det varje kväll 🙂

Vi har haft ett par dar nu med rent otrolig hetta. Vi ligger i skuggan, under vårt favoritträd. Omöjligt att ligga i solen. Det gör ont bara att titta ut i ljuset. Solglasögon på. Vi klena nordbor. När vi går från vår skyddande skugga genom solen ner till havet så bränner sanden under fötterna. Havet har varit lugnt. Har aldrig sett det så lugnt här någonsin. Man kan ligga i hur länge som helst. Jag använder fortfarande solskyddsfaktor 30, törs inte annat 🙂

 

Vi har två veckor kvar nu av vår semester och jag börjar få ångest över att vi snart ska åka hem. För första gången på evigheter har jag inte ont i magen. Kan i o för sig bero på att jag inte ätit bröd eller druckit mjölk eller knappt ens ätit godis. Det var ju det där med spriten förstås, annars lever vi väldigt sunt.

På fredag ska vi på båttur och snorkling, ska blir roligt. Oj vad mycket bilder jag ska ta. Skulle vilja ta undervattensbilder men har inget sånt fodral till kameran och de engångskameror man kan köpa för undervattensfotografering tar så dåliga bilder.

Annars förflyter dagarna i ett lugnt tempo, vi har inte gjort nåt speciellt. Kände inte att vi behövde det. Sist vi var här så tittade vi på massor av saker och gjorde flera utflykter. Tror tom att vi hoppar över Bangkok denna gång. Känns inte så lockande det heller. Fortsätter nog vår lata sömniga semester här. Vi har det ju så bra här 🙂
Sover, solar, badar, äter gott, sover lite middag, äter lite till, dricker lite, shoppar, ser en film, läser lite…och så flyter dagarna på 🙂

Tror alla skulle behöva en sån vila och verkligen ladda batterierna. Har börjat fundera lite över vad jag ska göra när jag kommer hem. Kim vet redan. Han är rastlösare än mej och planerar redan för allt han ska få gjort när han kommer hem. Jag är jätteimponerad. En sån rastlös person och så orkar han lata sig så här med mig i alla fall 🙂

Åh, ja just det. I dag blev jag så förskräckligt kaffesugen så efter att ha letat efter nåt mysigt ställe att sitta och dricka kaffe på (vi hittade verkligen inget) så fick det bli McDonalds. En varsin Kaffe och Mc flurry fick det bli. Så nu har vi även varit på McDonalds i Thailand 🙂
Kaffet smakade underbart. Det bästa kaffet hittils i Thailand. Kaffe är inte deras grej helt enkelt. Vi är nu nere på en kopp kaffe om dagen ungefär, inte klokt egentligen. Hemma dricker man hur mycket som helst.

Idag hälsade en liten katta på, hon var så blyg. Pratade lite med henne och hon stod och goade med räcket nån meter bort. Till slut vågade hon fram om än så försiktigt. Fick klappa henne lite. Trind om magen var hon så det var kattungar på gång där. Syns även på pupparna. Det var mörkt så jag fick ta med blixt, därav demonögonen 🙂

Nu är det dags att nanna kudden. Kim har redan slocknat. Värmen tär på krafterna och nu har det verkligen varit varmt, helt otroligt varmt. Ha det gott alla där hemma. Hörde att dagstemperaturen stigit avsevärt. Har våren kommit nu…

6 kommentarer

  1. katarina

    Hej på er. Vad gött ni har det, ni gör rätt i att inte flacka runt det har ni ju gjort och kan göra om det någon annan gång. Nja vår och vår är det väl inte direkt imorse sken solen men den gömde sig bakom moln och sedan har det blåst. Ha det så gött och glöm inte att smörja dig och gå inte ner i solskyddsfaktor utan fortsätt med hög.

    • Lotta

      Åh Kattarina, våren kommer allt. Och det är ganska bra att det blåser. Det torkar upp lite. Förstår att det kan vara lite jobbig tid nu innan hagen torkar upp och det kommer lite färskt gräs till pållarna.

  2. Myf

    Va söt den lilla kissan va haha ^^
    Jag är också helt slut idag, har hälsat på Annika och tränat med Ninja ute på A9, hon var jätte duktig min lilla plutta men inte alls i närheten av så duktig som Elton är 🙂

    Ja tycker ni gör rätt i att bara slappa och ta det lugnt, man ska ju inte behöva känna sig stressad på semestern heller, men när jag hänger med nästa gång så tycker ja vi åker till vattenmarknaden 🙂 Vi kanske kan kolla på andra tropiska länder att åka till?

    Börjar sakna er här hemma men värmen har börjat trilla in, vägarna är jätte hemska och det rycker och sliter i hela bilen av all lera och Ninjas små fötter gillar inte alls all blöta, jag får tvätta dom varje kväll och torka dom för det är lite irriterat mellan trampdynorna 🙁

    PS, Mojsan hälsar MJAAAAAUUUUU BRÄÄÄÄK MEOW kom hem snart!!

  3. Lotta

    Ja usch, tjällossning är inget vidare, våra vägar är verkligen hemska då.
    Stackars Ninja bus. Fukten är inte alls bra. Svårt med tassarna. Hoppas att det går bra. Annars kan du prova zinkpasta också, används till röda barnstjärtar. Borde finnas i vanliga affären. Om du väntar du tills vi är hemma så får du min tub. Lindrar och hjälper läkningen, lindrade tom mina soleksem lite. Soleksemen är borta nu. Huden har vant sig 🙂
    Underbart att vårsolen börjat värma 🙂
    Krama Mojsan från mig 😀 Hon kan verkligen driva en till vansinne med sitt jamande. Men snart kan hon ligga i spirea-busken och mysa i värmen igen så då blir det lite lugnare. Hon är vansinnigt uttråkad och började springa ut och in redan i januari för att kolla om det var vår. Blir kanske hennes sista sommar. Vi får se hur hon orkar med, den gamla kattan.

  4. kicki

    Hej på ER !
    Visst är det skönt att bara vara och praktiskt taget inte göra någonting. Det behöver man ju inte heller när man har semester. Tanken är ju att man ska ladda batterierna. Hur varmt har ni det nu ? I går så hade det tagit otroligt mycket på snön här hemma, så nu får det absolut inte komma mera. Stig håller på med köket hos oss , jösses vad snyggt det blir med alltihop, vem har valt det tror ni ? Skämt å sido Olof var med på ett hörn också. Annars så är det som vanligt här hemma. Varit lite lugnare på jobbet . Hoppas ni får en fin båttur. Sköt om er och ha det bra. Bamse Kram

    • Lotta

      Törs inte ens gissa hur varmt det var igår i solen, gick inte att ligga där, kände värmen så fort man stack upp huvudet ur vattnet. I natt regnade det rejält och i dag är det mulet och åskmoln, hoppas på uppehåll på fredag när vi ska på båttur. Om det är lite disigt eller moln gör inte så mycket, kan nog vara bra om vi ska vara på båt och i vattnet 🙂
      Åh, jag skulle vilja byta kök, hemma, men det är lite annan fix först innan dess. Badrummet är för sorgligt så det har högsta prioritet.
      Nej ingen mera snö nu, vi vill ha barmark när vi kommer hem 🙂 och vårsol att fånga i lä mot väggen 🙂
      Ha det gott
      Kim o Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑