Dag 22 – Inte klokt

Det regnar fortfarande, och då är det inget litet duggregn jag pratar om, till o med åskregnen hemma ligger i lä, himlen är öppen och nån kastar ner vattnet med hinkar. Passade på att ta ett kort när det regnade lite mindre. Luftfuktigheten är hög. Allt känns blött och luktar tält.

Flygplatsen i Bangkok är stängd, båttrafiken från Koh Samui är inställd. Hamnen är förstörd, vågorna är flera meter höga. De andra gästerna som ska hem redan i morgon är oroliga för att bli sittande på flygplatsen i Bangkok i väntan på att den ska öppna igen. Det är tur att vi ska vara här en vecka till så det hinner rätta till sig. Misstänker att det blir strålande sol våran sista dag här.

I dag är första dagen vi har varit totalt instängda pga vädret. De andra dagarna har det hållt upp så pass ibland att man hunnit in på nån galleria eller restaurang. Jag tycker synd om de som lever på turistnäringen här. De har det inte lätt nu.

Har fått en ny hyresgäst i vår bungalow. Han är artig nog att hålla till på trappan 🙂

Ström har vi till och från, åskan dundrar och blixtarna korsar himlen och lyser upp havet. På sitt vis ganska vackert men vi här för sol och bad. Man har aldrig varit med om något liknande i mars förut. Otroligt att vi alltid ska hamna i extremväder 🙂

Det ska regna i morgon också sen ska det eventuellt kunna bli bättre väder. Så i morgon blir det taxi in till nån av de större galleriorna under tak för att shoppa loss lite.

Vi äter som hästar, har ju inte så mycket annat att göra just nu, kommer förmodligen att se ut som blekfeta sjökor när vi kommer hem.

5 kommentarer

 1. Myf

  Åååååh vad underbart, lite synd att de ä dåligt väder på semestern med extrema väder tycker ja ä awesome haha 😛

  De snöa här hemma igår, var ju mindre kul med de har nästan smält bort helt nu, vill att de ska bli vår och sommar 🙁

 2. Lotta

  mm jag också, vill kunna sitta ute och dricka kaffe och gå på promenad med dig och Ninja

 3. kicki

  Hej på Er !
  Vad synd att ni har det så hemskt med vädergudarna. Jag skulle nog få en bryt tror jag. Vi håller tummarna för er och hoppas att era sista dagar blir fyllda med sol. Vi hade thai lektioni går om klockan , veckodagar och månader. Den lektionen var inte att leka med .Annars så har det som sagt varit som vanligt här hemma. Vi på jobbet var och bowlade i fredags och vem tror ni vann ? Våren kändes väldigt långt bort i går eftermiddag då det snöade. Vi har sol men jag tycker bara att det varit någon enstaka dag som det varit riktigt varmt. Vi hade loppis igår nere på nigtcruisers det gick bra, mycket folk , jag o Olof sålde för över 3000:- och det för saker som stått uppe på vinden .Vi ska ha en loppis igen i Maj.Hoppas att ni laddat era batterier för nu kommer snart en massa måsten när ni kommer hem. Skulle faktiskt för en gång skull önska att man hade mera tid, vi har så mycket vi ska ordna med. Både på jobbet och här hemma suck !!!! Nog snackat om detta, ha det så skönt och så hoppas vi på sol i massor åt er. Bamse Kram

 4. Annika

  Såg nyss på nyheterna om södra Thailand. Fruktansvärda översvärmningar och massor med regn, Fy
  Folk är strandsatta på vissa ställen. Vart är ni nu.? Regnar det fortfarande där ni är ?

 5. Lotta

  Strömmen är äntligen tillbaka, efter 62 timmar. Bara det känns som ett himmelrike just nu, om vi inte hinner få någon mer sol känns som ett mindre bekymmer, vi får väl komma hem lika bleka som vi var när vi for. Vi är i alla fall vid liv. Passar just nu på att ladda allt. Det regnar fortfarande så strömmen kan försvinna igen, med tanke på deras eldragning så är det ett under att det överhuvudtaget kan fungera. Stora delar av ön är fortfarande under vatten. Flygplatsen har i alla fall öppnat igen så vi kan nog flyga härifrån som planerat på måndag kväll.
  Som vanligt har vi haft en otrolig tur mitt i allt elände. Tror våran bungalowby är den enda som är helt intakt fortfarande, den två byar bort har kolapsat helt. Vattnet har underminerat marken och byggnaden har sjunkit och kantrat.
  Mat och kaffe har dessa fantastiska människor i alla fall lyckats ordna åt oss trots vädret och utan ström.
  Det här blir en semester vi sent kommer att glömma och inte då i possitiv bemärkelse.
  Jaja, vi mår bra, allt är blött och luktar illa pga den otroliga luftfuktigheten just nu. Har en del otroliga bilder jag ska lägga ut senare som visar förödelsen, stranden ser ut som en krigszon.
  Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑