Det tog stopp i Bangkok…

Marie körde oss till Karlstad, vårt plan gick 15.20. Det är kallt och grått ute. Ska bli så skönt att åka till värmen.

Det är första gången jag flyger från Karlstads flygplats. Kim har flugit härifrån förut. Jätteliten flygplats, skönt, inte ens jag kan gå vilse här.

Vi landar enligt  tidsschemat i Stockholm, väl där får vi gå genom hela Arlanda för att ta oss till vårt nästa flyg, de var verkligen i motsatt ände. Dåligt med info, ingen logik och svårt att få hjälp,  för lite personal.  Dessutom är det gammalt och slitet och skulle behöva rustas upp.  Jaja, idag gick det relativt problemfritt och vi bordade vårt plan till Köpenhamn.

Väl framme i Köpenhamn slinker den första ölen ner 🙂 Bara för att det ska gå lite lättare att sova förstås ;P

 

Nu börjar en lång väntan, en ventil på planet har frusit. Meddelandet – ”detta är er kapten, vi har problem med den vänstra vingen men tror att detta ska vara åtgärdat snart, reparatör är på väg”  kändes lite olustigt att få, särskilt som det spekulerats lite i vilken typ av katastrof som ska inträffa denna gång, vi har fått en del förslag. Helene tror att planet kommer att störta, min dotter säger vulkanutbrott, kometnedslag är också ett förslag, är lite osäker på vems.

Jag hoppas ni alla har fel, vill inte ha några katastrofer denna gång. Bara en helt vanlig, underbar, utvilande semester 🙂

Flygresan mellan skandinavien och Bangkok var som vanligt hemsk. Fick träsmak redan timmen vi satt och väntade på att planet skulle fixas. Trångt och jäkligt var det också, särskilt för Kim som är så lång. Plan är inte gjorda för vuxna människor.
Denna gång var det också med en hel koloni med små bebisar. Och vad dessa tycker om tryförändringar i örat, det vet ju alla. Det har skrikits och gråtits konstant hela vägen. Vi hade öronproppar med så det hjälpte lite  men det var jobbigt i alla fall. Om nån frågat oss under resan om bebisar är söta så hade svaret varit NEJ !!!.
Pga denna is och försening så inser vi att vi inte kommer att hinna med vårt plan till Trat, kanske kanske om de mot alla odds väntar. Men vi måste hinna checka ut och in bagage och skaffa biljetterna, näe vi hinner aldrig.

Mycket riktigt, det gör vi inte, men på bangkoks flygplats, en av de största i världen, så möter personal upp med namnskyllt, talar om att vi missat vårt plan, vart vi kan hämta vårt bagage och vilken utgång vi ska gå till. Hotell har ordnats. Bra service. Det är visserligen SAS som betalar för kalaset, kredits till dom, men Bangkok som fixar det praktiska.

 

Eftersom det inte går så många flyg till Trat och vi missade vårt så måste vi övernatta och ta ett plan nästa dag. Det gör inte så mycket. Det är varm o skönt. Hotellrummet jättefint. Maten helt ok, allt smakar underbart jämfört med flygplansmat, härlig dusch, en liten paus  helt enkelt innan sista etappen på resan. Kim hittade även en del frukt och bakverk att smaka av i restaurangen.

Går allt som planerat i möra så ska vi upp tidigt, redan halv 6 för att hinna äta lite frukost, ta taxi till flygplatsen och förhoppningsvis komma med planet till Trat. När vi väl kommit dit måste vi försöka ta oss ut till ön, tror inte ska bli allt för krångligt, sen hitta skapligt boende. Och kanske kanske tom hinna ta oss ett dopp 🙂

4 kommentarer

 1. Marie

  Ååh va kämpigt men underbart på en o samma gång haha 😀
  här hemma har de vart 11 minusgrader och snöat en hel del, skulle gärna ha hängt med ;P

  Ni får ha de så gott o käka extra möe frukt för mig :3

 2. Sylvia Eriksson

  Nu är klockan 10 på förmiddan i K-hamn. Solen vräker ner, men, -16 i morse. Nu blev ni avundsjuka va? Nu borde ni kommit fram och kanske hittat något att bo i? Fredag idag, så nu läser jag inte förrän på måndag hur ni har det.
  Sylvia

 3. Helene Dahlström

  Mmm Sitt där och hare bra bara. Här är det 16 minus. Veden är snart slut, bilen är paj och jag har lappsjuka.. men solen skiner i allafall 🙂 Gott att flygresan gick förhållandevis bra utan katastrofer.

 4. Lotta

  Ja, nu är vi framme på Koh Chang, White sand beach. Vi har badat och sovit, resan sög musten ur oss. I morgon ska vi fortsätta söderut och leta ett bättre boende, 100m är alldeles för långt från vattnet ;P
  Usch så kallt ni har det, näe vi längtar inte hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑