Ångest, snart hemresa, oj vad tiden har gått fort :(

Dagarna har flutit på i samma lunk några dagar. Sovmorgon, sen frukost, slappa lite, och sen ut i solen i några timmar. Vi brukar inte orka mer än 3-4 timmar i solen och av den tiden tillbringas det mesta i vattnet, bara ligga och flyta eller kanske snorkla lite och leta snäckor och spana in fiskar. Äta igen, sen slappa under värsta värmeböljan, vakna till, göra ett varv på stan, fika lite, ta några öl på balkongen och sen gå å äta kvällsmat, spana in folk, kanske beställa nåt mer att dricka, riktiga komadagar helt enkelt. Det har hittils bara regnat en dag på hela vår semester då vi inte kunde sola på hela dagen. Det var ett ordentligt åskoväder med hällregn. Jättemysigt, i alla fall när det bara varar en dag istället för en hel vecka som sist vi var här.

Kort sagt, för den som vill ha action så är det nog bättre att åka nån annanstans, här tar man dagen som den kommer, kanske man hittar på nåt, kanske inte, det är ju i alla fall så skönt att bara vara, att komma ner i varv.
Att sluta gnissla tänder när man sover, att bita ihop käkarna av stress, att hela tiden tänka jobb. Efter ett tag här så mår man faktiskt bra, man laddar batterierna och börjar till o med längta efter att få ta tag i saker o ting igen. Man laddar upp kropp o själ med energi.  Jag tror alla behöver en sån paus. (nu blev det väldigt djupt här, har nog slurpat i mig lite för mycket öl)

Både Kim o jag har nått våran maxgräns nu för hur solbrända vi kan bli. Kim är pepparkaks brun, jättefin och jag har en mer indianröd nyans, jag är åtminstonde inte rosa längre, det får jag vara glad för. Mina fötter har blivit så solbrända så det lyser vitt mellan tårna. Lite kul faktiskt. Det är inte många gånger under min livstid som jag har varit med om det.

Vi ska försöka hinna med en snorkeltur till och denna gång tänkte vi att vi skulle få se ett riktigt korallrev. (bara hajarna håller sig borta).  Det ska finnas ganska mycket haj här men mycket längre ut till havs vilket jag är glad för. Däremot skulle det vara underbart att få se valhaj men det är fel tid på året för det. Även om det skulle ha varit rätt tid så är det ovanligt att man får se dessa jättefiskar då de oftast är på väldigt djupt vatten.

Med facit i handen kan vi säga att vi verkligen hamnade på rätt boende denna gång också. Vi kan varmt rekommendera detta för er som tänker resa till Koh Chang. Rent och prydligt, toa o dusch som fungerar, ac som fungerar över förväntan. Sängarna är förstås hårda men det är dom överallt här, som att ligga direkt på golvet. Förra gången vi kom hem hade vi faktiskt svårt att sova först i vår egen säng. Den var ju så himla mjuk. Maten på hotellet har varit ovanligt bra. Eldprovet var när vi beställde pizza, det har vi aldrig nånsin ätit i Thailand förut och det har smakat bra. Men pizzorna vi fick in smakade ljuvligt 🙂

Tanken med att leva sunt i Thailand (då de faktiskt har en hälsosam livsstil här) har gått ganska fel kan jag säga. Kakmagarna som skulle bli ett minne blott är nu större än nånsin. Det måste vi verkligen ta tag i när vi kommer hem. Vi ser nu smått gravida ut både Kim o jag.

Det var allt för idag, sömniga varma dag, ha det gott därhemma 🙂

2 kommentarer

  1. kicki.karlsson

    Hej på er !
    Du har ju blivit jätte brun, Ni har det så underbart som vi också hade, visst är Koh Chang underbart ?? Men nästa gång tycker jag att ni ska besöka oss i Ban Chang också. Det är som sagt svårt att leva sunt i Thailand på semestern. Det är ju så gott med en kall i värmen och så all mat man äter osv. Vi brukar köpa pizza i Thailand och den är suveränt god. Ni får ha det så gott Bamse Kram från oss är just nu 0.4 grader . Igår var det en strålande vårdag här i Kristinehamn sol o klarblå himmel.

    • Lotta

      Låter härligt, då går det åt rätt håll om våren börjar visa sig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑