Nu vet jag vart vi ska snorkla, Koh Rang :D

Koh Rang ska vara som att simma runt i ett akvarium, med färggranna koraller och fiskar. Nu ska vi bara hitta en snorkeltur som tar oss dit, kanske får vi skippa katamaranturen, det är ju faktiskt viktigare att få snorkeltid i ett riktigt korallrev.

I dag har det varit hejdlöst varmt, varmaste dagen och kvällen hittils. Svetten klibbar från pannan. Trots det orkade vi faktiskt trycka i oss varsin pizza och två öl var. Nöjda och runda om magen vaggade vi hem till rummet och balkongen och intog lite mer vätska. Medan vi satt och åt vår pizza så var det nåt som killade mig på foten. Trodde det var Kim som petade på mig men det var en liten krabba som hade kravlat över. Tur jag inte såg den medan den var på foten. Då hade jag ylat så hela stranden hade blivit lomhörd.

Eftersom havet varit lugnt så länge, nästan spegelblant, så var vattnet i dag helt fantastiskt klart, vi passade på att simma lite längre ut för att se om vi kunde få se lite större fiskar. En och annan krabba såg vi och även mindre krabbor bosatta i fina snäckor som jag ville ha. Det var bara att lämna ifrån sig. Är de ockuperade av krabbor så är dom 🙂
Men några små snäckor hittade vi där hyresgästen flyttat ut.

Jag har lärt mig min läxa så idag tog jag faktiskt sandaler till stranden, sanden blir helt otroligt varm. Man orkar inte gå iden, än mindre stå still. Man studsar omkring, kvidande och letar efter skugga. Stranden var inte direkt överbefolkad så jag misstänker att de flesta faktiskt tyckte att det var FÖR varmt. Vi låg mer eller mindre i havet hela tiden. Det var 32 grader i vattnet idag. 35 grader i skuggan och vad det var i solen törs jag inte ens gissa. Luften dallrade av värme. UNDERBART.
När man närmade sig stranden och vattnet blev riktigt grunt så var det så varmt så det faktiskt blev riktigt obehagligt. Det nästan brändes.

Till den här ön åker till o med Thailändarna själva för att semestra. De är inte mycket för att bada och är de nån gång i vattnet så badar de oftast med kläderna på. Undrar jag vad de tänker om oss halvnakna turister. Bleka och feta dessutom. Kan tänka mig att de tycker vi är förskräckligt ouppfostrade.

Eftermiddagskaffet hann vi ju förstås med innan promenaden på stan, Kim är inte småfull, ser bara så ut, här har vi faktiskt inte hunnit ge oss på ölen än.

Hittade en liten knep&knåp present. Prutade och skrattade. Hon som hade butiken var på sprallhumör. Till slut kom vi överens, vi gick halva vägen var 🙂 Det hela är sånt teaterspel, man kan inte låta bli att skratta. Man vet ju att priset är dubbelt så högt mot vad det är värt. Så först får man priset, sen ojar man sig lite och prutar rejält, med resultatet att butiksinnehavaren nästan svimmar och himlar sig och ger ett motbud. Så håller man på tills båda är nöjda helt enkelt. Det bara är så och ganska omständigt om man ska handla. Men men, man får ta seden dit man kommer 😀

Vi pratade med en av de anställda som berättade att han tjänade 4000 bath i månaden, det är ca 867kr, och då är det inte 8 timmars dagar vi pratar om eller 5 dagars vecka. Nu vet jag inte om de kanske får mat på jobbet, man får hoppas det. Det tar oss mindre än två dar att göra av med lika mycket om man räknar med boendet. Och ja, vi ger dricks varje gång. Hoppas bara att det går till de anställda.

 

4 kommentarer

 1. Sylvia Eriksson

  Undrar hur Kims haka skulle se ut utan skägg? Vit? Snyggt med de vita tinningarna i alla fall.När ni shoppar kanske ni hittar lite Opium till mig. Då menar jag inte annat än parfym förstås. Den finns inte att få tag i här längre, men är min favorit. bara i fall att…
  Här har det regnat hela natten, så nu är det bara lite snö o is kvar. Idag skiner solen, +5. Den stora nyheten i Sverige idag, En ny snyltare född i kungahuset, en prinsessa minsann.
  Sylvia

  • Lotta

   Åh så bra, vi pratade om parfym igår och det är ju svårt om man inte vet, väldigt individuellt vad man gillar. Kanon, ska leta efter den, har ju ett antal flygplatsers taxfree att gå igenom.
   Ja de vita tinningarna är jättefina :D, vitt var det också under skägget på sidorna, Kim rakade av för att få lite färg men nu får det växa vilt igen.
   Kim undrar om du kan hämta oss på fredan när vi kommer hem, på eftermiddagen nån gång. 2/3. Kan återkomma om mer exakt klockslag. Det vart lite surt på Maries praktik när hon tog ledigt för att skjutsa oss.

 2. Sylvia Eriksson

  Jag är i karlstad den 2, vi ska ha genomgång med nya telefoner. vet inte hur länge det håller på, men ge mig er tid så fixar jag det på nåt sätt.
  Sylvia

  • Lotta

   Vi kommer inte att vara där förns strax efter 15.00, sen ska det letas rätt på resväskor och så, så vid halv 4 – 4 nång gång så är det väl dags, men vi kan ta en kaffe, ta det lugnt och vänta en stund, det är inte bråttom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑