… berättade den mexikanska servitören och visade bildligt genom att hålla armarna om kroppen och säga brrr. Januari är vinter även i Thailand. Bästa tiden för oss nordbor att åka hit helt enkelt så vi slipper få värmeslag 🙂

Vi har tillbringat stor del av dagen på stranden. Jag har lärt mig att lyssna på kroppen så när jag frös, fast vi låg i solen och det var minst 35 grader varmt så gick vi upp till vår bungalow. Mycket riktigt hade jag fått en ny fin illröd rand vid bikinibyxorna. Det blåser friskt här fortfarande och vågorna är stora och badkläderna sitter i bästa fall något så när kvar när man kliver upp. Helt uppenbart satt inte mina bikinibyxor riktigt på sin vanliga plats 😛

Glädjen över att vara här grumlas något av alla bekymmer med vår stuga hemma. Vattnet i duschen har frusit, avloppet i köket har frusit. Och hela februari är kvar med säkert minst lika bitande kyla. Lägenhet låter lockande vid såna tillfällen. Men men, det blir till att försöka få hjälp på distans. Så kan vi ju inte ha det hemma. Eller Marie, den stackaren som är katt och husvakt. Om det kunde bli vår snart…

Ja, jag börjar faktiskt bli brun för den som undrar, men att ha med sig en sambo som bara behöver tänka ”sol” och blir som en pepparkaka är ganska tröstlöst. Jämfört med honom är jag blek (och rund) som en snöboll.  Ja ni ser ju själva :/ suck.

Exif_JPEG_PICTUREDet hann också bli en promenad på stan, välbehövligt, då vi inte rörde oss en meter på hela gårdagen. En bit mat. Inhandlande av lite film, kostar en tia, är pirat så klart men vad gör det.

Exif_JPEG_PICTUREThai boxning är stort här, man gör reklam för det från bilar med gigantiska högtalare som vrålar ut vilka nationer som tävlar. Ligger man på stranden är det inte heller nån risk att missa denna viktiga händelse då de åker med båt med lika gigantiska högtalare som överröstar allt, flygblad delas ut i varje gathörn ;P

Det är verkligen full rulle och intensiv aktivitet på denna ö, varje dag hela året om. Efter några timmar på stan är det skönt att gå tillbaka till lugnet i vår lilla bungalow. Ta sig en kall öl på verandan, småprata lite och bara ha det bra.

Härda ut ni stackare hemma i kylan, en vintermånad kvar, sen förhoppningsvis ska väl temperaturen krypa mot mildare grader.