Fyra år, av inaktivitet här, det har varit otroligt mycket jobb, alldeles bedrövligt mycket jobb. Mitt i allt detta bestämde vi oss för att bygga ett hus, jodå, det tyckte vi var en alldeles utmärkt idé. Nu är huset färdigt. Den 23 december har vi bott här i två år.

Hur vi lyckades med det mitt i allt arbete vet jag verkligen inte. Mätte sömnen och var helnöjd när det visade på 1,5 timmes djupsömn, det är då man har bäst återhämtning.
Visst hjälpte det till att vi byggde min dröm (inte sambons, han stod ut med allt detta för min skull) men det är svårt att få orken att räcka till ibland. Dessutom blev det väldigt mycket med dåvarande jobbet när det skulle kursas och mitt i allt var det dags för nytt jobb. Det har känts si och så, har pendlat mellan hopp och förtvivlan, klarar, klarar inte, klarar, klarar inte …. vi får se hur det går men än så känns det inte som om det är fast mark under fötterna, klafsar fortfarande fram i lera.

Men tillbaka till bygget, huset är färdigt, uteplatser runtom påbörjade, lång trappa gjuten upp till parkering för bilarna. Det som ska till nu är otaliga lass med matjord för anläggning av gräsmatta, naturskiffer ska läggas på alla uteplatser och gångar, en sida på huset och hela carporten ska målas, en mur ska byggas, ett attefalls hus och till sist en liten paviljong vid vattnet. Vi kommer inte att ha några fritidsproblem framöver heller. 

Jag höll på att glömma det viktigaste av allt, bryggan, kommer att bli hur underbart som helst att ha en brygga 😀