Hundar och Thailand

När vi var i Thailand sist så sprang stora flockar med hundar omkring överallt. De gjorde aldrig oss människor något men slogs och rivaliserade med varandra.  En del av dom var illa skadade och det var ledsamt och obehagligt att se. Efter tsunamin startade några veterinärer från sverige ett ideellt samarbete där man vaccinerade, kastrerade och gav vård åt de hundar som hade en chans att klara sig. De svårast skadade fick man ta bort.

Idag när man går omkring på stan eller stranden så ser man fortfarande hundar men inte alls så många som då. Inga slagsmål och hundarna ser någorlunda välmående ut. Lite tilltuffsade av värmen och saltvattnet men i övrig ok.

De flesta har också halsband. Det samma gäller katter. Inte alls lika många och de som finns verkar höra till den bungalowby som de strosar runt och tigger på. Skönt att se att det gett så bra resultat redan på så pass kort tid.

Samma organisation arbetar även för att förhindra djurplågeri, jakt på utrotningshotade djur mm. De har ett stort arbete att göra i Asien.

Animal Protection Network

I dag har vi tagit det väldigt soft, solade lite på förmiddagen, åt och sen slocknade jag. Kim fick försöka få tiden att gå medan jag snusade bort två timmar.

Sen gick vi på shoppingtur. Hittade två par snygga jeans till Kim, jag såg massor av fint men vill som vanligt fundera en stund, brukar sluta med att jag kommer fram till att jag inte behöver något 🙂

Här finns i alla fall allt att köpa, och det vi har handlat tidigare har varit av jättebra kvalitet, förmodligen bättre än om det varit orginal istället för pirat. I alla fall när det gäller kläder.

Och ja, Mc Donald finns här också ^^

Kolla eldragningen, ett under att det fungerar och en elektrikers mardröm.

Stannade till på en bar på hemvägen, Kim tog en öl och jag slog på stort med en Banana Anna (vodka, lime och banan) och till det en Banana Split. Mums 😀

3 kommentarer

 1. Myf

  Ååååh den där bananaspliten såg jävligt mums ut D:

 2. Annika

  Va härligt när det finns själsfränder som hjälper djuren i nöd och när man ser resultat..
  Det värmer i hjärtat ♥
  Ni gottar er ordentligt ser jag :=) Banana Anna ser väldigt svalkande och god ut ☼

 3. Kicki

  Hej På Er !!!
  Det var kul att prata lite med dig Kim, bra att ni har det så skönt, skulle vilja vara med er och smaka på den drinken som du tog Lotta. Idag så skiner solen och det är ganska så begaligt och inte att förglömma det är fredag JIIPEEE !!! . Vi slutar om några minuter och det ska bli skönt. Vi ska bada bastu och kanske ta några kalla vi också. Det blir visserligen ingen kall Chang utan någon annan sort. Alla killarna hälsar till er. Sköt om er och simma lugnt. Bamse Kram från oss till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑