Dag 4 – Tsunamivarning

Jaha, historien upprepar sig. Tsunamivarning. Men denna gång verkar faktiskt Thailand och Indonesien klara sig. Men stackar stackars människor i Japan. Jag tror att folk faktiskt får börja boka sina resor när vi INTE ska åka nånstans. Tredje gången till Thailand och andra Tsunamin. Eftermiddagen har gått i en konstig frånvarande känsla. Vi började fundera på vilket tak som skulle klara 6 m och vara lämpligast att klättra upp på.  Men som vanligt har vi änglavakt. Vad händer nästa gång. Tredje gången gillt heter det ju.

Jaja, förmiddagen började bra. Brakfrukost som vanligt. Omelett, rostat bröd, kaffe. Sen lite solskydd, funkar kanon, tror det är solskyddsfaktor 2 miljoner. Idag lyckades jag få en grisskär fläck på ena foten och en fläck på magen. Kim däremot är redan brun. Men så är det att vara nordisk. Kim härstammar säkert från afrika. Vart hedrad med att bli skugga åt en av strandhundarna idag. Fick sola framsidan jättelänge. Ville ju inte störa min vän med att fälla ner ryggstödet 🙂

Sen dags för mat. Eftersom jag bestämt mig för att prova allt på matsedeln utom bläckfisk så fick det bli strimlat nötkött i stark kryddig sky och lite ris. Ingen höjdare. Den missen gör jag inte om en gång till . I morgon blir det kyckling igen.

Sen ner på stan för att inhandla lite piratfilmer att slappa lite till. Idag fick det bli Tron.

Nu är faran över. Inget hände. Om det inte kommer efterskalv någon annanstans efter förkastningen. Dags att försöka sova lite. Så en sängfösare ute på verandan. Varsin Singha denna gång. Förut idag fick det bli en Chang, Kim hälsar, Skål på dig Kicki :D, då har vi provat ännu en inhemskt ölsort.

5 kommentarer

 1. Anna B

  Åh som jag har tänkt på er idag. Följt nyheterna o fasat över scenerna jag sett från Japan. Är så glad att ni inte fanns i närheten av skalvet och hoppas ni får en fortsatt underbar vistelse i paradiset.

  Kram!

  Håkan hälsar till Kim o till dig oxå för den delen… Håkan säger att Kims kontorsröv inte kommer bli mindre under semester men det kommer Håkans…för han ska köra Enduro. 🙂

  • Lotta

   Kim hälsar tillbaka att han äter så mycket grönsaker nu så han kommer att tyna bort, och inte allt för många öl på en dag 🙂

 2. Myf

  Tur de inte kom en jätte våg haha, annars ä de ju bara använda Kim som en livflotte 😛

 3. kicki

  Hej på ER !!!!
  Jag, vi kan bara hålla med vilken fruktansvärd händelse I Japan. Det var hemskt att se bilderna efter förödelsen. Nu ska vi hoppas att ni inte behöver att praktisera att undra över om ett hustak på sex meter skulle räcka till. Men faktum är att jag också undrat vart man skulle ta vägen om något sådant skulle inträffa. Naturens krafter har vi inte mycket att sätta till emot. Nej glöm denna Tsunami nu och bara njut. Visst smakar Chang bättre än Singha ???. Vilka vackra bilder ni tagit. Just nu så är det grått väder här hemma men uppehåll. Faktiskt plus grader ca fem. I eftermiddag ska vi börja lära oss Thailändska. Björn Sundlings fru ska komma hit och ha lektioner med oss, det ska bli kul tror jag….. hmmm vi får se efter första lektionen. Olof hälsar till er. Ha det nu så skönt och ta hand om er. Bamse Kram

 4. Lotta

  Ja, man undrar lite hur det ska gå med deras kraftverk, hoppas innerligt de slipper härdsmälta. Vart ska de göra av alla människor de måste evakuera. Och vilket arbete och kostnad att ställa allt till rätta efter katastrofen. Vi är lyckligt lottade svergie som bor på urberg utan överhängande risk för jordbävningar och liknande katastrofer. Vi blev ganska snart säker på att här inte skulle komma nån våg. Dessutom ligger ju Koh Samui ganska långt upp i bukten och det var mycket landmassa i vägen.
  Thailändska är nog inget lätt språk att lära sig. Ett helt annat sätt att göra ljud än vårt språk. Men det vore ju kul att kunna några ord i alla fall 🙂
  Smaken på Chang och Singha är ganska lika, Singhan något ljusare kanske, vi rötstar fortfarande för den :D, Singha for ever…
  Va bra att det är mildväder. Vi hoppas att all snö försvunnit tills vi kommer hem, ha det gott i rusket, hahaha, Kim hälsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑