Dag 10 – strålande sol och tropiskt regn :)

Börjar bli en vana detta, att vakna i tid till soluppgången för att sen somna om och vakna i mer lagom tid till frukost 🙂

Dagen började med underbart väder igen, så efter en stadig frukost blir det stranden. Vi ligger fortfarande i skuggan under vårat favoritträd ( och luktar på blommorna). I dag blåste det rejält och vågorna var ganska våldsamma, höll på att kastas omkull flera gånger, tom Kim vacklade till ibland av kraften. Han fick vara mitt ankare helt enkelt, höll mig i handen medan jag kastades omkring och försökte hitta balansen igen 🙂
Som tur är så är det ju sandbotten och det gör inte ont att kastas omkring. Det var värre när vi var i Turkiet och det var lavasten på botten, vasst som satan, oj vad det rev om man ramlade.

Stranden här, som överallt i Thailand är full av strandförsäljare, de säljer klänningar, t-shirts, shorts, öl, frukt, mat, smycken, dykgrejer, leksaker etc etc, allt man kan tänkas behöva och massor man verkligen inte behöver. I alla fall så har jag så väldigt svårt att bestämt avvisa dessa försäljare, jag vet ju att det är deras leverbröd och skäms nästan för att jag inget handlar. Så jag ler vänligt (mitt största misstag) och skakar på huvudet. Då ser dom sin chans.
Häromdagen tog en kvinna mod till sig och kom fram med sina smycken och ville visa, allt är jättegulligt men jag vet ju sen förut att jag inte kommer att använda det särskilt ofta, men jag hade sett ett gulligt glashjärta första dagen vi var här, med en blå liten blomma i, och sen såg jag inte till det något mer.
Jag sa till henne att det bara var ett sånt jag ville ha och just ett sånt hade hon inte. Men hon skulle hitta ett sa hon, så jag beskrev det så gott jag kunde.
I dag kom hon fram till mig igen med ett stort leende över hela ansiktet och visade mig vad hon hittat och mycket riktigt så hade hon nu ett litet glashjärta med en blå blomma i, jättegulligt 🙂

Nu börjar det spännande, här ska man alltid förhandla om priset, det hör till och är en regel utan undantag. Fick lära mig det av en Thailändare förra gången vi var här när jag svarade OK på första priset som gavs. Denna dam blev då nästan förnärmad och sa;

– nej nej nej, nu ska du säga ditt pris sen säger jag mitt igen och du ditt igen osv.

Så det började vi med nu, denna kvinna med glashjärtat och jag. Hon skrattade och jag skrattade för det hela är ju bara en ritual men ack så viktig. Till slut var både hon och jag nöjd med priset och affären blev av  🙂

Vid middagstid tornade enorma svarta moln upp sig och vi packade i hop vårat och gick till vår bungalow… sen kom regnet, det formligen vräker ner, och då menar jag VRÄKER ner.

… tänkte lägga in en video här på regnet men det ville sig inte riktigt 🙁

4 kommentarer

 1. kicki

  Hej på ER !
  Ja vad är skurarna här hemma mot dem i Thailand ? . Det är nästan overkligt mycket som kan komma ner. Sen ska vi ju inte snacka om när det åskar där nere. Jag som är färdig för Marieberg här hemma när åskan går och de skulle behöva sätta på mig en tvångströja för att få mig lugn. Då kan ni ju tänka er hur jag är i Thailand, blundar håller för öronen och går inte i närheten av något som kontakter eller vatten. Trodde min sista stund var kommen för något år sedan när vi var nere i oktober. Olof sov som en gris och jag vaknade av ett öronbedövar MULLER och tänkte tanken att nu kommer jag att dö i ett åskväder ja ni kan ju tänka er hur jag blev. Det här med att pruta är inte min grej, Olof där emot han säger ett pris sedan går han och varenda gång så kommer de efter eller ger med sig direkt. Jag provar och mig låter de bara gå och jag tänker varje gång fan vad gör jag för fel !!!!. Skönt att höra att ni har det så skönt. Vi får se om det kommer någon snö här i morgon. Idag sken solen också här hemma, så det har tagit ordentligt på snön. Vi håller tummarna att det är regn som kommer och snön försvinner och våren tar ett ordentligt tag här hemma. Längtar till och med tills jag ser maskrosor som jag egentligen inte tycker om men nu kommer jag att se dem som vackra gula solar. Ha det så bra och skönt om er. Bamse Kram

  • Lotta

   Oj då, då var det tur att du inte var här igår för det dundrade på ordentligt. Satt ute på verandan och njöt av blixtar och dunder. Vad jobbigt att vara så rädd för åskan, stackars dej, men jag tror det sitter i våra gener att vi ska vara rädda för åskan och gömma oss, djuren som är lite smartare än oss när det gäller instinkt, gillar det ju inte heller.
   Det ska vara så här i ett par dar till, med åska och regn och sol så idag får det nog bli lite shopping 🙂
   Ha det gott, och regn hemma i sverige vore inga fel så snön försvinner snabbt 🙂

   Älskar maskrosor, har tagit många macrobilder på dessa och mönstret och symetrin är fantastisk.

 2. Myf

  Jag är så avundsjuk, här hemma har de kommit mer snö och ingen sol heller usch, jag börjar känna mig lite som gollum haha xD
  det är så häftigt men monsunregn, om du fick med det på bild så får du visa när ni kommer hem… om ni nu inte köper hus där nere och stannar haha 😛

 3. Lotta

  Jaa du gumman, halva tiden har nästan gått och jag börjar få panik för att vi snart måste åka hem 🙂
  Men till dess hoppas jag att snön har försvunnit och att du och jag och Ninja bus kan gå på promenad utan att hon fryser om tassarna det lilla pyret.
  Här kommer det att vara åska och regn nu i flera dar och det är lite tråkigt. Men samtidigt så får man fånga solen de stunder den är framme och det är ju alltid varmt och skönt. Vi åt på indiska restaurangen idag igen. Den skulle du ha gillat skarpt. Jättegod mat. Kram vännen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑