Dag 11 – Spridda åskskurar :(

Nu kommer det att vara sämre väder några dagar. Normalt sett är den här månaden så gott som regnfri, men vädret här precis som hemma är ganska nyckfullt och gör som det vill.

Vi hann fånga solen en liten stund på förmiddagen. Våran vän, en av strandhundarna kom och grävde en sovgrop mellan våra stolar. Om det inte var så lång och hemsk karantän för djuren så skulle jag ta med mig denna hund hem och skämma bort honom ordentligt. Han är så mjuk och lugn så man blir gråtfärdig. Vill vara med, men håller sig stilla i bakgrunden. Han är vit med svarta stickhår, svarta öron och svans och brun stor fläck på bakdelen. Jaja, det är nog jag som överdramatiserar igen. Förmodligen trivs han bra med att strosa runt på stranden, sova lite och tigga lite godsaker. Han har halsband så någon äger honom förmodligen.

Efter maten så slocknade både jag och Kim. Värmen och trycket från åskan gör sitt. Mot kvällen gick vi till stan för att Kim skulle prova kavajen till kostymen som han har beställt. Så att skräddarna kunde göra den sista touchen.

Nåt som känns väldigt mystiskt och är otroligt att det fungerar, det är att ta ut pengar på sitt kort i en vanlig automat på gatan. Precis som hemma stoppar man i kortet, knappar sin pin kod och väljer belopp. Kanske inte låter så märkligt men jag tycker att det är fantastiskt att det funkar så enkelt.

Efter det gick vi och tittade lite på presenter. Gick lite längre norrut på Chaweng. Just nu bor vi ungefär mitt i allt. Längre norrut blev det mindre och mindre av Thailändarna och mer av lite mer påflugna försäljare från andra delar av våran planet. Vi ångrade oss genast och vandrade tillbaka till vårat kvarter som är som en lugn oas i jämförelse ( och jag som tyckte den var hektisk). Idag var det förstås ovanligt lugnt. Tror folk höll sig inne då regnet hängde i luften hela tiden.

Lugna gatan 🙂

Vi beställer oftast inte boende när vi reser utan tar det när vi kommer fram. Det ordnar sig alltid och är man inte nöjd så kan man byta. Hur enkelt som helst. Men denna gång så kunde nog ingenting ha blivit bättre. Vårt boende är fantastiskt, här är otroligt städat och fint. Här krattas och röjs hela tiden, stranden städas också. Solstolar, strandhanddukar och frukost ingår. Normalt kostar detta extra. Stan där vår gata mynnar ut har många bra restauranger och barer och det är nästan bara Thailändare överallt. Och så Indier. Båda dessa folkslag är duktiga säljare men gör det fortfarande på ett för det mesta mjukt och artigt sätt. Ja, vi hamnade helt rätt. Hit kan vi tänka oss att åka igen. Fast det är klart. Vi har ju pratat om Mexico nästa gång 🙂

Blommande träd

Efter provande av kavaj så gick vi till vår indiska restaurang Noori igen. Ägaren som även är kocken tar emot sina gäster och visar till ett bord. Han kände igen oss sen förut. Frågade om vi ville ha en liten apitretare och om vi ville ha maten spicy och det ville vi ju 😀

Direkt efter att ha svarat ja så blev vi oroliga att det kanske skulle bli för starkt men han lugnade oss och sa att han ju ville att vi skulle komma dit fler gånger.

Så kom då våran aptitretare. En slags pirog med grönsaker i och två olika dip såser till. Jag blev mätt redan efter den.
Kocken smög omkring och smålog för sig själv och kollade så vi såg nöjda och glada ut.

Sen kom huvudrätten. Butter Chicken. Grillade kyckling filé bitar i mustig Tandori sås med mycket smör i. Mumma.
Till det basmatisris och vitlöks nan (bröd).

Personalen inkl kocken förhörde sig flera gånger om att maten inte var för stark. Han såg lycklig ut när vi sa att det var jättegott. Hahaha, men det var ganska stark, man blev alldeles varm och näsan började rinna på Kim. Jag tror jag klarade mig bättre för jag hade bedövat mina smaklökar med den starka dippen till aptitretaren.

Eter denna brakmåltid orkade vi inte mer än att vackla hemåt. Jag som hade tänkt titta på skor och jeans.

Vilken tur att vi har fler dagar kvar.  😀

4 kommentarer

 1. Helene

  http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/thailand/article12747683.ab

  Men snälla hur går det till, just när ni åker !! hehe 🙂

 2. Lotta

  Ja, visst är det lite märkligt 😀

 3. kicki

  Hej på ER !
  Ja ni såg vad som stod i aftonbladet, undrar vad det är som händer ? . Ni tycks i alla fall inte ha märkt något. Kändes lite olustigt när vår kompis skrev på facebook i går att havet stigit 3-4 meter på vissa ställen i Thailand. Vi var ju också med om detta en gång i Ban Chang då vi kom upp på morgonen och det bara var 17 grader i skuggan , men det svängde på eftermiddan. Hon som sköter vår trädgård höll på att frysa ihjäl. Vilka aptitretande bilder ni tagit. Just nu här hemma så är det ca – 6 grader och hör och häpna solen tittar fram. Var glashalt här igår. Vinter skruden är tillbaka igen tyvärr. Vi kanske ska ut och svänga våra lurviga på nightcruisers här i kväll. Annars så är det gamla vanliga, åka till automekanik och städa och eventuellt försöka göra ett ryck här hemma också. Vi hoppas att ni bara njuter och bara är samla och laddar batterierna tills ni kommer hem till verkligheten igen . Håll tummarna att vintern tagit sitt sista grepp nu och släpper in våren. Ha det tills vi hörs igen , sköt om er Bamse Kram från oss.

 4. Lotta

  Nej här har vi inte märkt något, vattnet har varit aningen högre ett par dar men det har ju med fullmånen att göra. Månen är närmare idag än den varit på 19 år, sk supermåne, och det påverkar ju lite extra. Finns tom teorier om att det kan utlösa jordbävningar och vulkanutbrott, tsunamis och stormar. Men som sagt, här är allt som vanligt. Temperaturen ligger mellan 27 och 29 grader i skuggan, betydligt varmare i solen när den är framme. Nu på förmiddagen har vi haft kanonväder med strålande sol fast det egentligen skulle vara åska och regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑