har det varit bråda dagar med detta livliga pyre. Vi har tränat passivitet för att försöka lära henne att koppla av, att kunna vara stilla och ta det lugnt.

Inte det lättaste kan jag säga. Alla hundar kan vara sprickfärdiga av bus och energi. Ninja är så hela tiden. Kroppen formligen vibrerar. Om hundar kan ha ADHD så har Ninja det.

Men alla aktiviteter har gjort nytta. Hon är lugnare på kvällen med min dotter och de ”bråkar” inte lika mycket och det är bra. I går hade jag massor av vanligt jobb att klara av och hade inte tid för busan på samma sätt och det märktes. Hon var mycket jobbigare på kvällen, hyperaktiv och grinig.

Förhoppningsvis kommer hon att växa till sig och bli åtminstone lite lugnare, hon är fortfarande väldigt ung, lite mer än 1,5 år och den här rasen mognar sent. Hon älskar att träna, hon kan hålla på hur länge som helst och blir aldrig trött om man är på promenad. Hon skulle passa bättre hos en ”flockledare” med oändligt med tid som gillar att röra sig massor, inte soffpotatisar som jag och min dotter Marie.

Ninja är otroligt lätt att lära saker (bortsett från att vara lugn), så för den som har tid och ork och framför allt lugn och konsekvens så är det en underbar hund. Hon älskar människor, särskilt barn och hon gillar andra hundar.
Där får man vara lite på sin vakt för möter Ninja en hund som blir grinig när hon vill leka, så ger sig inte Ninja, blir den andra hunden arg och gör utfall så väcks kamplustan i Ninja, hon tänker minsann inte ge sig. Vi har inte haft några incidenter än med hundbråk men jag känner ibland att det ligger nära, man får som sagt vara med och läsa av. Träffar hon lugnare större hundar går det jättebra, då dessa oftast har en trygghet i sig själv och har lugnande inverkan på Ninja.

Rasen har hög smärttröskel vilket gör dom lite klumpig och ”hård” i leken. Det kan vara ”skrämmande” för andra hundar. Små hundar har vi inte vågat låta Ninja leka med då hon saknar den naturliga instinkten att vara försiktig med nåt som är litet.
Samma sak om hon ska gosa och hälsa på oss, det är pang på, man får själv vara med och parera så man inte får rivmärken eller blir fullkomligt nersmutsad. Men vi tränar på det också, det har blivit bättre, sakta men säkert.

…om jag skulle sammanfatta Ninja… inte lätt…

Hon är hejdlöst glad och positiv, älskar alla, är hårdhänt och klumpig, supersmart, krävande och otroligt rastlös och uppkäftig, det är ingen hund det fungerar att bli arg på utan allt måste tränas fram med positiv träning. Man måste ha starka alfa egenskaper, annars kör hon över en fullständigt. I gengäld så är det aldrig långtråkigt med Ninja, jobbigt…JA, absolut, men aldrig tråkigt.

Nu kan man ju tro att detta är en hund som inte går att ha med nånstans men så är det inte heller. Jag var med min dotter på hundutställning i höstas. Bara för att prova på det en gång. Ninja skötte sig exemplariskt, visst var hon nyfiken och ville fram o hälsa och titta på allt och pussa lite på domarna och alla andra också för den delen,  men det är ju inte konstigt. Ringen gick som en dans, en Ninjadans, med lite glada valpiga skutt och ett och annat tugg på kopplet … men rosetter blev det.

Marie & Annika, Ninja & Elton