Sista inlägget från Koh Chang, regnet vräker ner…

I går hade vi en helt fantastisk heldag med båt ute i det Marina Naturreservatet runt Koh Rang. Först fick vi åka bil över berget igen, hade hoppats slippa göra det en gång till men vad gör man 🙂 Naturreservatet ligger söder om Koh Chang.
Sen ca 1,5 timmar med båt, åh det är så härligt att få åka båt, Kim vaggades ganska snart till söms men jag kämpade och höll mig vaken för att inte missa en sekund av utflykten. Det var helt igenmulet först men ju längre ut till havs vi kom desto bättre blev vädret.
Vi ankrade  upp vid en liten stenholme i havet och dök i vattnen runt den. Det första som slog oss när vi kikade ner med våra cyklop var hur mycket fisk det fanns där. Kan ligga hur länge som helst och titta på alla fiskar, koraller, klippor. Det är en helt annan värld och att få möjlighet att göra detta känns obeskrivligt. Man blir alldeles lycklig i hela kroppen.
Kim som faktiskt har dykcertifikat och kan detta klarar att gå ner till botten och titta, även om det är 10 m, jag får panik och är rädd för att inte hinna upp igen om jag går ner för djupt så jag nöjer mig med att sprattla omkring vid ytan. Vi såg inga sköldpaddor men Kim såg en rocka, den missade jag, förbaskat.

På morgonen när vi gjorde oss klara för resan så bestämde vi att vi inte skulle ta med några pengar. Kunde ju inte behövas. Allt var ju redan betalt. Men när vi kom till hamnen fanns där den längsta brygga jag nånsin gått på, törs knappt gissa hur lång den var men säkert en kilometer. På båda sidor om denna brygga var hus byggda på pålar, med massor av butiker, här fanns verkligen allt, det var här shoppingen var, här fanns även rum att hyra. Ja ja, ingen idé att hänga läpp för det. Är nog bra att ha lite pengar kvar när vi kommer till Bangkok 🙂

Dykfirman hette BBdivers och är femstjärnig, en noob som jag hade egentligen inte här att göra, denna tur var för de som kunde dyka och ville dyka med tub. Det är lite synd att Kim inte provade med tub. Han skyller på mig där, för att jag bara snorklar, men jag skulle gärna flyta omkring och titta när han dyker med tuber. Har tjatat på honom men han säger bestämt nej, och har han bestämt sig så är det omöjligt att få honom att ändra sig.

Efter denna lilla stenholme så åkte vi till en liten lagun, så vackert, svårt att visa hela denna vy med bild men de säger väl i alla fall lite. Vi snorklade in till stranden och la oss en stund. På den lilla ön fanns ett litet tempel med gåvor, allt ifrån snäckor till mat och dryck, ljus och rökelse. Tassade dit och tittade men man känner sig lite som en inkräktare så det fick bli en hastig titt.

På båten fanns allt vi behövde, mat, dryck, frukt, kakor, kaffe osv, så det var ingen risk att vi skulle svälta ihjäl, thailänds mat förstås, de gör nåt som nog kan jämföras med vår pyttipanna, man tar vad man har helt enkelt och gör en rätt av det. Ris, ägg, kyckling och grönsaker, stekt tillsammans, det är riktigt gott 😛

Kim tog en jättefin bild på mig när jag snorklade, han låg på botten och tog kort uppåt, för mig var det svårare att ta kort på Kim som höll sig på botten dit ljuset inte riktigt når fram. Gjorde så gott det gick, vill ju ha minnesbilder från utflykten 🙂

Sen blev det ett dyk till runt en liten ö, det hade blåst upp så platsen man först hade tänkt besöka gick inte att dyka på, för höga vågor helt enkelt för oss som snorklade, blir lite svårt att få luft med en hel våg i snorkeln helt enkelt.

Sen blev det samma resa hem. Båt först och bil sen, väl hemma så var vi så slut båda två, så vi åt lite och sen somnade vi nästan med en gång. Vilken underbar dag.

4 kommentarer

 1. Katta

  Låter helt underbart, synd på shoppingen bara. Har ni redan varit borta i en månad?? Ha det så bra de sista dagarna. Välkomna hem . Kram på er =)

  • Lotta

   Ja tänk vad en månad kan gå fort, skulle kunna stanna hur länge som helst men nu måste vi hem och ta i tu med vardagen igen, känns bra det också, vi har haft en underbar semester med strålande väder. I dag ösregnade det på förmiddagen men nu ska vi ner och ta oss ett sista dopp i havet 🙂 Kram från Kim o mig

 2. kicki.karlsson

  Hej ! Vilka fina bilder !!! I dag så är det plusgrader här hemma igen, men i går så snöade det var inte kul. Hoppas ni får underbara dagar i Bangkok. Vi hörs när ni kommer hem Bamse Kram

  • Lotta

   Ja, Kim o jag får titta förbi och ta en kopp svenskt kaffe, ska bli spännande att se Bangkok igen, det är mäktigt med dessa stora städer 🙂 Kram från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Kim & Lotta

Tema av Anders NorenUpp ↑