Vi börjar komma ner i varv, som vi har sovit, trodde inte det var möjligt att sova så mycket men nu börjar allt kännas bra. Vi har tagit det lugnt med sol o bad, en liten stund runt middan får räcka än så länge, till o med Kim har hunnit bli röd fläckvis fast vi är så försiktiga. 

Många promenader har det blivit, vi skulle ju försöka vara nyttiga, det sprack kan jag säga, vi rör i o för sig på oss, men oj så mycket gott det finns att äta och dricka, aldrig har väl en öl varit så god som när man sitter på kvällen i värmen. Jag är ingen ölmänniska egentligen men i värmen så slår det allt när det gäller att svalka. Det är också både billigt och lätt att handla alkohol av alla slag då det finns på varenda affär och det mesta är öppet dygnet runt.

Vi har tittat runt lite för att se om vi skulle bo nån annanstans men har kommit fram till att det faktiskt är bäst där vi bor. Stranden är också bra här vilket fler har upptäckt så det kan bli ganska trångt. I alla fall vid flod då stranden är mycket mindre.

Efter några dagar med väldigt kraftiga vågor så har havet stillat sig. Det är fullkomligt underbart att ligga i och guppa runt. Vi har pratat lite om utflykter men vi har ju hunnit med det mesta vid tidigare besök. En sak har vi kommit fram till och det är att vi ska lämna denna ö några dagar tidigare för att göra en avstickare till trillingöarna. Där är fint att snorkla och vandra. Bortsett från det kommer vi nog att slappa bort den mesta tiden här.

Det finns otroligt mycket shopping på denna ö. Allt man kan tänkas önska sig finns här, vare sig det är kläder, elektronik eller trädgårdsgrejer eller vad som helst, skulle nog kunna köpa en elefant också, problemet är bara hur vi ska få med den hem. Idag köpte i alla fall jag två par kjolbyxor i siden, blir skönt att ha i sommar, och en kortärmad och långärmad t-shirt. Det går åt. Nu skulle jag bara vilja hitta ett par riktigt härliga haremsbyxor men i värsta fall får jag väl beställa när jag kommer hem.

Det kanske får bli några fina skålar också, små frukostskålar, vi får se. Och Marie hade önskemål om att vi skulle köpa med en buddha tofs (vad det egentligen heter vet jag inte). Det har vi inte hittat några än, kanske finns i Bangkok annars. Det är ju ingen turistgrej utan mer en religiös hyllning som man hänger på alla altare och ikoner och buddhor som finns överallt.

Det är inte alls många svenskar här, faktiskt knapp några alls. Däremot är det väldigt mycket människor här. Det lyfter ca 4 plan i timmen från ön. När vi var här sist så var det nog max ett plan varannan timme så det säger lite om ökningen av turism.  Med ökningen av turism så har det blivit en annan inriktning på shoppingen. Nu är det mest äkta vara, det är dyra märken, på märkesvaror är ingen prisskillnad mot hemma. Priserna har även gått upp på restauranger och barer men det är fortfarande mycket billigare än hemma. 

Även om vi gillade ön bättre när den var sitt gamla jag så är det fortfarande en fantastisk plats att vara på, med underbart klimat, vänlig stämning. Ingenting är omöjligt, allt går att lösa. Och fortfarande är denna ö lugnare än många andra turisttäta ställen i Thailand. 

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE