Nu har vi varit här några dagar, underbara lata dagar. Vi bor (enligt oss) på absolut bästa platsen på hela ön. Liten strand med många skuggande träd. Både grunt och djupt vatten att välja på, vågbrytare utanför så havet är alltid stilla. Blåsten (och det har blåst rejält) kommer från andra hållet så skogen på ön har dämpat det mesta och på vår sida har hittills varit lugnt och fint.

”Våran” strand 🙂

Vattnet är klart och sanden vit, det är fullt av fisk, citronhaj och rockor. En å annan vadarfågel och en liten orädd fågel som trots sin litenhet har en rejäl tuta.

Mistluren

Dagarna börjar med frukost, och vilken frukost, jag undrar om vi ens hinner smaka på allt innan vi åker hem. Efter frukost blir det bad o snorkling, sen dusch och mat igen, japp, tufft liv. Brukar bli en kort middagslur, man blir ju väldigt mätt i magen, sen mer bad och dusch och mat igen. Har lyckats klämma in några promenader för att utforska ön men annars jobbar vi mest på att vänja oss vid solen så vi törs göra båtutflykter, vill ju gärna snorkla i rev och kanske kanske kanske få se en valhaj. Det skulle vara fullkomligt fantastiskt.

Allén på väg mot restaurangen

Idag när vi badade, Kim låg och flöt, och jag snorklade så hittade jag ett jättestim av fiskar. Vita fiskar med gul rand och gul stjärtfena, ingen aning om vad de heter, i alla fall så simmade jag försiktigt närmare och de verkade inte bry sig så mycket om mig. Förmodligen för att jag har nästan samma färg, vit alltså, fast något större. De lät mig i alla fall vara med där mitt i stimmet och jag studerade dem en lång stund. Sen i ögonvrån fick jag se något stort och mörkt och under mig glider en rocka fram, den största jag sett när jag snorklat. Blev helt paff. De är otroligt fina när de glider fram. Lite rädd blev jag faktiskt också, efter den kom en liten citronhaj. Citronhajen är vanlig här, även om de flesta är väldigt små och de simmar gärna på grunt vatten. De kan bli stora, vi har sett hajar uppåt två meter men då utanför vågbrytarna på lite djupare vatten, de vill jag inte leka med.

Det är fantastiskt att ha allt detta bara några steg från dörren. Vilken lyx, vilken upplevelse.

De flesta grönsaker och frukter verkar odlas här på ön, på promenaden idag hittade vi grönsaksodlingar och bl a bananträd. Minibananer. Väldigt goda.

Bananas

När vi var till Maldiverna förra gången så var just maten jättetråkig, den såg hur smaskig ut som helst men smakade ingenting men här smakar det och det finns även riktigt starkt om man skulle vilja ha det. Här finns många olika kök representerade, även indiskt vilket både Kim o jag älskar. Ibland blir det helt vegetariskt men det finns kött, kyckling, fisk, lamm, ja jag tror inget saknas mer än bacon. Istället för vårat vanliga bacon har man här en rökt kalkonvariant. Vi provade men det var bara torrt och tråkigt. Efter maten blir det alltid nåt gott, finns massor av frukt, glass o annat att välja på 🙂

Frukt o glass

Hade tänkt skriva så mycket mer men mongoliska buffén, ölen och drinkarna har gjort oss sömniga. I morgon är en ny härlig dag 🙂